Studija slučaja: SEO optimizacija za lokalnog krovopokivača u New Jersey-u, SAD

Kako smo povećali mjesečni promet web stranice za 133% i u 30 dana generirali 80 potencijalnih klijenata sa stopom konverzije od 30%

Prije svega, što je SEO optimizacija?

Ako do sada niste imali priliku susresti se s pojmom SEO optimizacija, u pitanju je iznimno složen proces pozicioniranja na Google tražilici.

Budući da pozicioniranje sa samom vrhu rezultata Google tražilice omogućuje dugoročno generiranje potencijalnih klijenata, ne čudi da je SEO industrija danas izuzetno konkurentna na globalnoj razini.

Međutim, istovremeno se pojavljuje sve više početnika bez znanja i iskustva koji se nazivaju “SEO stručnjacima”, a vašem poslovanju mogu uzrokovati više štete nego koristi i navesti vas na pomisao da SEO ne funkcionira.

Mi tvrdimo da funkcionira – i ovom studijom slučaja ćemo vam to dokazati!

Kako SEO rade stručnjaci i koje rezultate ta vaše poslovanje mogu postići, pročitajte u nastavku.

Za koga smo radili SEO optimizaciju?

Naš klijent je lokalni krovopokrivač koji posluje u 5 okruga u američkoj državi New Jersey.

Na početku naše suradnje, klijent je solidno pozicioniran na Google tražilici za 200 ključnih riječi u 6 gradova i 4 okruga.

Međutim, njegova je želja osvojiti sam vrh rezultata Google tražilice za postojeće poslovne lokacije, te se uspješno pozicionirati za još 10 novih poslovnih lokacija diljem države.

Koje smo ciljeve postavili?

 • Poboljšati trenutne pozicije na Google tražilici
 • Udvostručiti broj potencijalnih klijenata koji dolaze putem organskih rezultata na Google tražilici

 • Generirati pozive i prijave putem forme za naručivanje konzultacija

 • Pozicionirati još 10 klijentovih poslovnih lokacija na vrhu rezultata Google tražilice

Koji smo pristup odabrali?

Prije svega, otklonili smo sve tehničke poteškoće na web stranici te optimizirali brzinu učitavanja web stranice i korisničko iskustvo na mobilnoj verziji stranice. 

Potom smo uklonili sve nepostojeće i neispravne stranice, dodali više sadržaja o krovopokrivačkim uslugama kojima se klijent bavi, te napravili detaljnu optimizaciju onpage elemenata.

Nakon što smo postavili čvrste temelje, dodali smo deset novih stranica sa 100% jedinstvenim sadržajem za klijentovih deset poslovnih lokacija. Sve nove stranice pratile su sljedeću URL strukturu:

www.domain.com/service-area/city1 (www.domena.com/servisno-podrucje/grad1)

www.domain.com/service-area/city2 (www.domena.com/servisno-podrucje/grad2)

Konačno, pokrenuli smo kampanju izrade poveznica u sklopu koje smo kontaktirali web stranice vezane za klijentovo geografsko područje i na njima objavljivali članke s linkom na klijentov web.

I to je to!

Koje smo rezultate ostvarili?

Pitate se što je  proizašlo iz naše SEO optimizacije? Odgovor je: vrhunski rezultati!

%

POVEĆANJE PROMETA NA WEB STRANICI

RIJEČI POZICIONIRANIH NA SAMOM VRHU GOOGLE TRAŽILICE

POTENCIJALNIH KLIJENATA MJESEČNO

%

STOPA KONVERZIJE

 • Generirali smo 133% više prometa na klijentovoj web stranici → s 300 posjetitelja na 700 posjetitelja mjesečno

   

 • Klijenta smo pozicionirali na samom vrhu rezultata Google tražilice za više od 1000 ključnih riječi, uključujući ključne riječi za 10 novih poslovnih lokacija, što je porast od 400% u odnosu na početak kampanje

 • Učetverostručili smo broj potencijalnih klijenata koji dolaze putem organskih rezultata na Google tražilici → s 20 potencijalnih klijenata mjesečno na 80 potencijalnih klijenata mjesečno

   

 • Generirali smo pozive i prijave putem forme za naručivanje konzultacija

Koja je naša formula za uspjeh?


Za visoko pozicioniranje na Google tražilici kombiniramo tzv. onpage pristup koji se odnosi na detaljnu optimizaciju elemenata web stranice i offpage pristup koji obuhvaća izradu visokokvalitetnih i relevantnih vanjskih poveznica na web stranicu.

Također, budući da Google na godišnjoj osnovi ažurira svoj algoritam više desetaka puta (što znači da ono što je funkcioniralo prošle godine vjerojatno više ne funkcionira), oba pristupa prilagođavamo najnovijim ažuriranjima algoritma.

Izrazito nam je važna i dobra procjena SEO budžeta za navedene SEO aktivnosti jer nam ona omogućuje da sve potrebne aktivnosti provodimo učinkovito i dovoljno dugo da postignemo planirane rezultate. Procjenu budžeta i složenost optimizacije temeljimo na detaljnom istraživanju tržišta i konkurencije.

 

Sviđa vam se što ste upravo pročitali?

Više informacija o našoj usluzu SEO optimizacije saznajte ovdje ili nas izravno kontaktirajte ispunjavanjem donjeg formulara za besplatne konzultacije.

Pin It on Pinterest