+385958158171 info@kalapresence.hr

Najbolja događanja u Zagrebu

Najbolja događanja u Zagrebu

 

Zagreb je užurban, veseo i razigran grad, prepun ljudi, prepun života, a nerijetko i prepun turista. Ovaj grad privlači mnoge ljude iz cijelog svijeta, što zbog svoje povijesti i prekrasnih kulturnih i povijesnih znamenitosti, što zbog mnogobrojnih godišnjih događanja.

 

U Zagrebu se svake godine održavaju različiti festivali koji su već postali poznati diljem svijeta te svojim međunarodnim, kulturnim i zabavnim karakterom stekli vjernu publiku iz gotovo svih krajeva svijeta. Ovo su samo neki od najpopularnijih i najposjećenijih među samim Zagrepčanima, kao i među domaćim i stranim posjetiteljima.

 

INmusic Festival

 

INmusic festival jedan je od najpoznatijih festivala u Hrvatskoj, regiji, pa čak i u svijetu. Najveći je hrvatski međunarodni open-air festival, a održava se svake godine u lipnju na Jarunu, traje 3 dana, te privuče nevjerojatnih 100 000 posjetitelja, što iz Hrvatske, što iz svijeta.

 

Festival se održava od 2006. godine, a otada je ugostio neke od nepoznatijih svjetskih izvođača, te postao svjetski priznat i prepoznat kao jedan od must-see festivala – The Times ga je uvrstio među top 20 europskih ljetnih festivala, a CNN među top 50 najboljih ljetnih glazbenih festivala na svijetu.

 

Neki od dosadašnjih izvođača su: Franz Ferdinand, Nick Cave and the Bad Seeds, Moby, Alice in Chains, Arcade Fire, Arctic Monkeys, Florence + The Machine, Kings of Leon, Queens of the Stone Age i još mnogi.

 

Cest is d’Best

 

Cesti is d’Best je najstariji ulični festival u Hrvatskoj, osnovan 1997. godine, pod punim nazivom Međunarodni ulični festival Cest is d’Best, a osnovali su ga ulični umjetnici, te vrhunski glazbenici, Miran Hadži Veljković – Hadži i Zlatko Petrović – Pajo. Ovaj tzv. festival Kraljeva ulice, održava se svake godine pred kraj svibnja i početkom lipnja, a traje nekoliko dana.

 

Tih nekoliko dana grad Zagreb potpuno se transformira, a gradski trgovi i ulice dobiju novi život uz 6 pozornica na kojima stotine izvođača iz svih krajeva svijeta izvode mnogobrojne i vrlo raznovrsne performanse, te glazbene, dramske, dječje, likovne, sportske, i mnoge druge točke. Pozornice su raspoređene na nekoliko trgova u samom centru grada, a to su Jelačić plac, Cvjetni plac, na Strossu, u Tkalči, u Bogovićevoj i na Zrinjevcu.  

 

Advent u Zagrebu

 

U zimskim, hladnim mjesecima Zagrepčane će iz kuća izmamiti, a turiste iz cijeloga svijeta privući, jedan od najboljih advenata u Europi. Sada već tradicionalna manifestacija, održava se na nekoliko lokacija u Zagrebu, a svake godine ima sve više zanimljivosti, atrakcija, lokacija za sve uzraste.

 

Prema izboru korisnika portala “European Best Destinations” zagrebački advent je tri godine za redom proglašen najboljim adventom i božićnom destinacijom u Europi a neke od najzanimljivijih atrakcija su Ledeni park, Fuliranje, Zagrebačka božićna bajka, Advent u tunelu, te mnoge druge.

 

Kratki pregled događaja u Zagrebu Vam donosi Kala Presence, Internet marketing agencija u Zagrebu.

 

Nazovite nas!
Pošaljite upit
Share This