kalapresence.hr Monogram

Grafički Dizajn

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

U modernom i digitalnom svijetu u kojem živimo riječi više nisu dovoljne. Vizualni sadržaj je onaj koji privlači korisnike i stvara profit. Vizualni sadržaj konvertira puno brže od samih riječi. Uz naše tehnike grafičkog dizajna i promocije vaše tvrtke kroz vizualne prikaze, pretvaramo vas u iznimno profitabilni brand.

No da bi uopće krenuli, prvo što se treba napraviti je izrada web stranica. Naši talentirani i kreativni dizajneri, developeri i marketinški stručnjaci pri stvaraju atraktivan dizajn za vaš web koji će vam pomoći ispričati priču o proizvodu. Privucite širu publiku, povećajte angažiranost svojih korisnika i povećajte stopu njihove konverzije u kupce uz naš jedinstven i nezaboravan dizajn.

O usluzi grafičkog dizajna

Web stranice, tvrtke i brandovi puno su više od riječi i proizvoda – oni su u jednakoj mjeri slike i umjetnost. Grafički dizajn neizostavni je dio svakog uspješnog poslovanja, jednako je važan i za imidž vaše tvrtke, kao i za marketing.

U današnje moderno doba, online uspjeh temelji se na više različitih faktora. Dok vam web stranice bogate tekstom povećavaju vidljivost u rezultatima pretrage, privlačenje posjetitelja i njihova konverzija često ovise o audio-vizualnom dojmu kojeg ostavite na korisnike.

Grafički dizajn je umijeće stvaranja vizualnog sadržaja koji na najbolji način prenosi vašu poruku. To je kreativan i sistematičan plan kojim se uz pomoć slika, simbola i tipografije dostižu određeni poslovni ciljevi.

Kreativni i iskusni tim marketinške agencije u Zagrebu, Kale Presence pretvorit će vas u prepoznatljiv i vidljiv brand te vam uz naše usluge grafičkog dizajna pomoći da se istaknete od svoje konkurencije, zavladate svojom industrijom i na najbolji način predstavite sebe, svoje proizvode, svoje usluge i svoje ideje.

Graphic Design Zagreb

Što nudimo u sklopu naše usluge grafičkog dizajna:

 • Dizajn ili redizajn loga

Stvaramo snažan identitet vašeg branda s nezaboravnim dizajnom loga, ili osvježavamo i redizajniramo vaš postojeći logo modernijim dizajnom.

 • Infografika

Spajamo kompleksne podatke i informacije te ih pretvaramo u privlačne i razumljive vizualne prikaze u obliku infografike koja će u trenu privući i zadržati pozornost korisnika.

 • Web banneri

Dizajniramo profesionalne, inovativne i domišljate bannere za vaš web koji će privući pozornost i klikove vaših korisnika.

 • Posjetnice

Osmišljavamo jedinstvene posjetnice po mjeri koje će odraziti suštinu vašeg poslovanja, vašeg branda i vaš jedinstveni identitet.

 • eBooks (elektroničke knjige)

Profesionalno formatiramo vaše elektroničke knjige koje će svojim jedinstvenim dizajnom i privlačnim sadržajem generirati više potencijalnih klijenata i lakše vas povezati s ciljanom publikom.

 • Newsletter

Dizajniramo idealan newsletter za svrhe email marketinga kojim ćete na najbolji način distribuirati i dijeliti sadržaj sa svojom mailing listom, te privući pozornost svojih pretplatnika i potaknuti ih na angažman.

 • CTA (Call-to-Action)

Prilagođenom tipografijom, bojom, ikonografijom, položajem i sadržajem pretvaramo vaš CTA u središnji dio vaše web stranice, u privlačan i učinkoviti alat koji će prebaciti vašu stopu konverzije u najvišu brzinu.

 • Prilagođene ilustracije

Radimo ilustracije po narudžbi, jedinstvene, kvalitetne i autentične, koje će odraziti duh i identitet vašeg branda, te ih postavljamo bilo gdje na vašoj web stranici, u vaš newsletter za email marketing kampanju ili na društvenim mrežama.

 • User-friendly dizajn

Svi naši dizajn projekti osmišljavaju se s ciljem što boljeg iskustva korisnika. Iskustvo korisnika i iznimno optimiziran sadržaj koji korisnicima olakšava snalaženje i korištenje vrlo je važan za vaš ranking na tražilicama i privlačenje korisnika. Stvaramo funkcionalan, responsive i user-friendly sadržaj koji se brzo učitava.

 • Izbornik i navigacija

Stvaramo izražajne, jedinstveno dizajnirane izbornike i navigaciju na vašem webu, koji će korisnicima omogućiti jednostavno snalaženje, te ih potaknuti na istraživanje vašeg weba.

Zašto je ova usluga važna za vaše poslovanje?

Raznobojni vizualni prikazi visoke rezolucije, privlačni videozapisi i ilustrativna grafika pomažu potencijalnim kupcima da bolje razumiju vaš proizvod i uslugu, te da vide, u doslovnom smislu te riječi, kroz slike i videozapise, prednosti koje nudite. Ljudi su vizualna bića, kupuju na temelju emocija, stoga trebate nešto što će ih zadiviti i privući na prvi pogled, nešto što odiše profesionalnošću i povjerenjem, a u isto vrijeme je zabavno i zanimljivo.

Autentičan sadržaj je faktor koji ima najveći utjecaj na korisnikovu odluku da slijedi vaš brand, odnosno da postane vaš klijent i kupac, a odličan dizajn olakšava im tu odluku i potiče da saznaju više, pročitaju pozornije i postanu angažiraniji. Pokazatelji su stoga jasni – ako želite angažiranost i akciju od strane korisnika, potrebne su vam stručne usluge grafičkog dizajna.

Ako vam to nije dovoljno, imajte na umu još i da su istraživanja pokazala:

 • da se infografike dijele i „lajkaju“ 3 puta češće od bilo kojeg drugog sadržaja
 • da 90 % informacija koje se šalju mozgu jesu – vizualne
 • da vizualni prikazi s bojama povećavaju spremnost korisnika da pročitaju neki sadržaj za 80 %

Zašto odabrati Kalu Presence?

Dizajn po mjeri

Prilagođavamo se potrebama svakog klijenta, upoznajemo se s njihovom vizijom i idejama, te izrađujemo prilagođene sadržaje koji se poklapaju s njihovim identitetom.

Kreativni tim stručnjaka

Naš tim sastoji se od raznolikih stručnjaka koji zajedničkim snagama, kombinacijom znanja, iskustva i iznimne kreativnosti, stvaraju izvanredne rezultate.

Što zamislite mi stvaramo

Vi imate viziju a mi imamo tim koji će je ostvariti. Sve vaše želje, potrebe i ideje pretvaramo u stvarnost te iz projekta u projekt nadmašujemo vaša očekivanja.

Kontaktirajte nas

Dizajnirajte svoj uspjeh s kreativnim timom Kale Presence i kontaktirajte nas već danas pozivom, emailom ili putem online obrasca.

Što je grafički dizajn?

Grafički dizajn, poznat i kao komunikacijski dizajn, jest umijeće i vještina planiranja i realiziranja ideja i iskustava putem vizualnog i tekstualnog sadržaja. Grafički dizajn može se primijeniti u fizičkom ili virtualnom svijetu, a uključuje slike, riječi i grafiku. Grafički dizajneri stvaraju i kombiniraju simbole, slikovne i tekstualne prikaze kako bi stvorili vizualni prikaz ideja i poruka.

Grafički dizajn je vizualni jezik koji prenosi vašu poslovnu osobnost svijetu potencijalnih klijenata prije nego što ih upoznate. On vas čini prepoznatljivim i nezaboravnim u moru konkurencije, te potiče ljude na angažman i akciju – da posjete vašu web stranicu, kontaktiraju vas ili kupe vaš proizvod.

Koje su prednosti grafičkog dizajna?

Ako se želite istaknuti i privući klijente, proširiti poslovanje i ostvariti veći ROI (povrat ulaganja), potreban vam je prepoznatljiv i privlačan dizajn. Ovo su glavne prednosti grafičkog dizajna:

 • korporativni branding – stvaranjem svog vizualnog identiteta i korporativnog branda, stvarate kredibilitet na tržištu, postajete brand kojeg korisnici prepoznaju i kojem vjeruju, povećavate svoju prisutnost i vidljivost na internetu, a time i promet na web stranici.
 • marketinška strategija – odličan grafički dizajn i prepoznatljiv brand ujedno je i jedna od najboljih marketinških strategija. U isto vrijeme stvarate svoj identitet, šaljete pravu poruku svojim potrošačima, te se kroz taj identitet i poruku i promovirate na najbolji mogući način.

Glavni elementi grafičkog dizajna

Grafički dizajn koristi dizajne temeljene na slikovnom prikazu, uključujući fotografije, ilustracije, logo i simbole, dizajne temeljene na tipografiji, ili pak kombinaciju ovih dviju tehnika. Takvi dizajni sastoje se od kombinacije raznih elemenata koji mogu biti:

 • Linije

Ravne, zaobljene, valovite, deblje, tanje – kada je riječ o linijama mogućnosti su neograničene. Pomoću linija dizajneri odvajaju prostor ili razdvajaju sadržaj u određeni raspored. One također služe kako bi navodile oči posjetitelja ili kako bi formirale strateški plan i putanju sadržaja, kako bi posjetitelj jednostavno došao od točke A do točke B.

 • Oblici

Oblici grafičkim dizajnerima omogućuju da na kreativan način ispune prostor, upotpune tekstualnu formu, te stvore ravnotežu u dizajnu. Oblici se mogu stvoriti ni iz čega, te koristeći se praznim prostorom dati dizajnu strukturu i jasnoću.

 • Boje

Boja, ili čak odsutnost boje, je važan element svakog dizajna. Na temelju dobrog razumijevanja teorije boja, dizajneri mogu na izvanredan način utjecati na dizajn i na sam brand, integrirajući boje odvažno ili pak potpuno suptilno za njihov optimalni učinak.

 • Tipografija

Tipografija može pretvoriti poruku od običnog teksta u umjetničko djelo. Različiti fontovi, kombinirani s prilagođenim proredom, veličinom i bojom teksta, daju snagu poruci koju želite prenijeti svijetu.

 • Tekstura

Prava tekstura svojim vizualnim prikazom odaje osjećaj opipljive površine, te dodaje dubinu vašim slikama i prikazima. Ona može biti glatka, grub, mekana, sjajna i slično.

Zaključak

Grafičkim dizajnom stvarate svoj kompletan vizualni identitet te prenosite poruku o onome što jeste i kakve vrijednosti zastupate. Odličan grafički dizajn učinit će vaš brand prepoznatljivim i relevantnim, pomoći će vam da se istaknete i budete korak ispred konkurencije, te na taj način privučete velik broj potencijalnih klijenata.

Naši radovi.  Istražite kolekciju projekata u kojima smo pomogli našim klijentima da postignu željene rezultate.

Pretplatite se na Newsletter.

Budite u toku s novostima.