REPUTACIJSKI MENADŽMENT

Najveću važnost ima online reputacija

Izjave klijenata

Case Studies

Kontaktirajte nas

Reputacijski menadžment

Reputacija je sve u poslovnom svijetu, a negativna reputacija ili loše kritike mogu biti kobne za vaše poslovanje. U današnje doba, poslovanje se manje-više preselilo online, na internet, a onaj koga nema online, praktički je nevidljiv. Stoga, kada pričamo o reputaciji, najveću važnost ima online reputacija.

Internet je omogućio ljudima da na vrlo jednostavan i brz način dijele svoja mišljenja sa cijelim svijetom. Sva svoja negativna i pozitivna iskustva s vašim brandom, vašim proizvodom ili uslugom, korisnici će podijeliti s ostatkom svijeta.

Kala Presence, agencija za digital marketing u Zagrebu, je tu da vam pomogne izgraditi i održati odličnu online reputaciju svojim vrhunskim reputation management uslugama, ili pak da vam pomogne nositi se s negativnim kritikama i na najbolji mogući način odgovoriti na njih i povratiti dobru reputaciju.

O našoj usluzi

Online reputation management je proces, odnosno skup strategija kojima se analizira i kontrolira, te oblikuje percepcija korisnika o vašem brandu, vašem poslovanju i uslugama na internetu. Drugim riječima, onoga što se pojavi u rezultatima pretrage kada vas korisnici pretražuju online. Jesu li to pozitivne ili negativne kritike, ocjene, iskustva i komentari?

U sklopu naše usluge, Kala Presence pomoći će vam identificirati i „očistiti“ tj. razriješiti sav štetan sadržaj o vama, kao što su negativni Google rezultati, objave, slike i komentari na društvenim mrežama, te razviti strategiju kako najbolje odgovoriti na negativne kritike, ako postoje, i promovirati pozitivan sadržaj i održavati odličnu online reputaciju.

R

Postanite cijenjeni brand

R

Budite iznimno transparentni

R

Pratite što se priča o vama

R

Reagirajte brzo i pristojno

R

Odgovarajte na kritike

R

Ponašajte se kao da je prva stranica Google rezultata vaša posjetnica

R

Borite se protiv nelegitimnih napadača

Koje su prednosti usluge reputation managementa?

Izgrađuje i održava pozitivnu online prisutnost i reputaciju kako bi prvi dojam potencijalnih kupaca ili klijenta, kada vas pretražuje online, bio pozitivan i doveo do povjerena

Pomaže vam poboljšati i ubrzati tržišnu snagu i inteligenciju, razvoj proizvoda i usluga, pretragu i proučavanje konkurencije i aktivnosti službe za korisnike

Identificira slabije aspekte vašeg poslovanja, pozitivna i negativna iskustva vezana za vaš proizvod ili sadržaj, kao i ključne riječi kojima dopirete do ciljane publike putem SEO optimizacije

Cilj reputation managementa je dobra i pozitivna prezentacija vašeg branda online. Važno je da vas korisnici vide na pravi način, bilo na Google-u ili na društvenim mrežama, te da stvore pozitivno mišljenje o vama i, naposljetku, postanu vaši zadovoljni klijenti.

Zašto je reputation management važan za vaše poslovanje?

Kako izgledate online značajno se odražava na vaše poslovanje, na vašu uspješnost i na to hoće li se korisnici odlučiti za vaš proizvod ili usluge. Pozitivna online reputacija vodi do novih poslovnih prilika, dok negativna može značajno naštetiti vašem poslovanju.

Upravo zbog toga, reputation management vrlo je važan aspekt vašeg poslovanja, te bi se trebao ostaviti u rukama iskusnih profesionalaca koji bez problema plivaju i snalaze se u internetskim vodama, poput stručnog tima Kale Presence.

Gotovo svi pretražuju Internet u potrazi za uslugama i proizvodima, kao i u potrazi za prijašnjim iskustvima i ocjenama. Korisnici donose odluku i stvaraju mišljenje na temelju onoga što pročitaju o vama na internetu, stoga je vrlo važno imati iza sebe tim koji će, dok se vi brinete o kvaliteti i profitu, brinuti da vas prati dobar i pozitivan glas.

Što uključuje reputation management usluga u Kali Presence?

 1. Analiza i dijagnoza

  Provodimo detaljnu analizu vaše reputacije online, odnosno načina na koji vas korisnici spominju tako što provjeravamo rezultate pretrage na Google-u, kao i vaše društvene mreže. Glavni fokus je na prvoj stranici Google rezultata pretrage, jer više od 90 % korisnika ne gleda dalje od nje. Tu biste se trebali pojaviti na prvom mjestu, te bi rezultati trebali pokazati i sve vaše stranice društvenih mreža. Zaključujemo koliko su rezultati relevantni te je li vaša reputacija negativna ili pozitivna.

 2. Revizija i „čišćenje“

  Pomoću raznih online alata, pronalazimo negativne kritike, komentare i iskustva korisnika diljem interneta koji se mogu nalaziti u člancima, na raznim internetskim stranicama, komentarima, društvenim mrežama. Osim toga, analiziramo i čistimo vaše račune na društvenim mrežama, te brišemo sve stare slike ili objave koje bi mogle ostaviti negativan dojam.

 3. Izrada plana

  Na temelju rezultata, razrađujemo detaljan plan kako održati dobru reputaciju, ili pak kako se nositi s lošom, tj. na koji način odgovoriti na negativne kritike, kako poboljšati status, što napraviti ako su iskustva/kritike netočne ili zastarjele. Vrlo je važno napomenuti da se treba direktno referirati na svaki problem i svaku kritiku.

 4. Praćenje i kontrola

  Nakon što je plan razrađen i implementiran, cilj je održavati dobru online reputaciju i poticati pozitivne komentare i razgovore o vašem brandu. Važno je preduhitriti sve negativne kritike i ocjene, te ih na vrijeme razriješiti, a najbolji način za to jest postavljanje upozorenja, putem usluge kao što je npr. Google Alerts, koja će vas obavijestiti svaki put kada vas netko spomene. Ovakvo aktivno praćenje omogućava vam da riješite sve potencijalne probleme izravno s korisnicima i spriječite negative ocjene.

 5. Osmišljavanje kampanje

  Posljednji korak uključuje kreiranje kvalitetnog newslettera koji će sadržavati sve bitne elemente navedene prethodno u tekstu (od naslova do linka za odjavu), te testiranje, praćenje i analizu cijele kampanje i njezinih rezultata.

Vanja TrokaloVanja TrokaloCervus Bakes

Vrlo sam zadovoljna uslugom. Sve je odrađeno po dogovoru i dobila sam i više nego što sam očekivala. Hvala!

Dinko PrcakDinko PrcakStar IT

Prezadovoljan uslugom reputacijskog managementa. Ekipa je odradila odličan posao. Toplo preporučam.

Show MoreShow Less

Pin It on Pinterest