+385958158171 info@kalapresence.hr

SEO OPTIMIZACIJA

Vaša vidljivost na tražilicama

Izjave klijenata

Case Studies

Kontaktirajte nas

Ako imate informativnu, funkcionalnu i dobro dizajniranu web stranicu, ali smatrate da i dalje nije iskorišten puni potencijal Vaše online prisutnosti, te da i dalje niste dovoljno vidljivi svojim ciljanim klijentima, vrijeme je za SEO optimizaciju. Kala Presence, najbolja marketing agencija Zagreb preuzet će stvari u svoje iskusne ruke i pretvoriti vašu web stranicu u visoko rangiranu, vidljivu, konkurentnu i posjećenu stranicu.

SEO optimizacija web stranica

SEO optimizacija je vrlo kompleksan proces, a takva vrsta promocije i marketinga vrlo je promjenjiva. Internetske tražilice mijenjaju svoje algoritme, kombiniraju i dijele sadržaj među sobom, te razvijaju nove metode za rangiranje. Upravo zato SEO optimizaciji treba posvetiti potpunu pažnju te prilagođavati strategiju u skladu s promjenjivim tržištem, kako vaša web stranica ne bi gubila vidljivost i poziciju.

SEO uključuje niz elemenata kao što su analiza ključnih riječi, analiza konkurencije i analiza web stranica, a cilj je da stranica bude optimizirana i da donosi rezultate, tj. veći broj posjeta.

R

Veći povrat ulaganja (ROI)

R

Dugotrajni rezultati

R

Najbolja cijena SEO usluga

R

Učinkovito planiranje i implementacija

R

Povećana vidljivost i online prisutnost

Ocjenjeno 4.9/5 na temelju 38 recenzija klijenata Kala Presence SEO optimizacija

Zašto je optimizacija web stranica važna za uspješno poslovanje?

Digitalni marketing je najbolja i najisplativija vrsta marketinga današnjice. Što ste izloženiji i vidljiviji online, to je veća mogućnost da ćete privući nove klijente i proširiti svoje poslovanje. Istraživanja su pokazala da korisnici informacije o proizvodima i uslugama prvenstveno traže na Internetu, a preko 90 % tih pretraga obavlja se putem internetskih tražilica.

Stoga, dobra pozicija na stranici Google rezultata, bolja od pozicija drugih web stranica, vrlo je važna, jer istraživanja također pokazuju da korisnici najčešće ne pregledavaju dalje od prve ili druge stranice rezultata pretrage. Visoko pozicionirane web stranice odraz su kvalitete i vrijednosti, te će im korisnici pristupiti s više povjerenja.

Uz Kalu Presence, naše stručnjake i izvrsnu strategiju, i vaša stranica možete biti jedna od tih web stranica.

Dvije osnovne grane SEO optimizacije

SEO optimizacija skup je različitih strategija, tehnika i taktika kojima se postiže što bolje rangiranje web stranice na tražilicama, kao i njena veća posjećenost, a skup radnji koje se koriste mogu se grupirati u dvije osnovne grane: On page i Off page optimizaciju.

On page optimizacija

On page optimizacija obuhvaća sve aktivnosti i procese koji se odnose na elemente i značajke same web stranice koja se optimizira. To uglavnom podrazumijeva sadržaj, naslove i strukturu stranice, te obuhvaća title i meta tagove, alt tagove, H1 i strong tagove jer upravo na njih Googleovi algoritmi obraćaju najviše pozornosti.

Važno je provesti kvalitetno istraživanje te obogatiti i sadržaj i naslove najtraženijim ključnim riječima vezanima za vaše područje i uslugu, te sve tagove napisati prema pravilima SEO optimizacije. Uz to, kao i uz informativan i dobro napisan sadržaj, svaka web stranica će biti visoko pozicionirana na Google-u te dobro posjećena.

Off page optimizacija

Off page optimizacija odnosi se, na određeni način, na izgradnju vaše online reputacije. Tu se prvenstveno misli na povezanost s drugim web stranicama i društvenim mrežama, tj. građenje mreže linkova s drugih pouzdanih web stranica prema vašoj. Što je vaša stranica važnija i kvalitetnija, to će vas drugi češće preporučivati, te ćete na taj način privući veći broj posjetitelja i potencijalnih klijenata.

U sklopu Off page optimizacije, Kala Presence će se pobrinuti da vaša web stranica bude prepoznatljiva i cijenjena u vašem poslovnom području na Internetu, da vas drugi preporučuju i linkaju na vas, ali također i da se u tome ne pretjera kako vas tražilice ne bi prepoznale kao spam.

Glavni koraci SEO optimizacije

Svaka web stranica treba sadržavati sve bitne elemente i korake koji utječu na rangiranje i vode ka boljoj poziciji na stranici Google rezultata. Naš tim pobrinut će se da vaša stranica bude optimizirana kroz sljedeće korake.

KAKO MI TO RADIMO?

 1. Analiza web-a i konkurencije

  Prvi korak naše usluge SEO optimizacije podrazumijeva detaljnu analizu vašeg sajta kao i analizu web konkurencije, u što je uključena analiza konkurencije na temelju njihovih stranica, usluga, proizvoda i načina na koji ih predstavljaju, te analiza ključnih riječi.

 2. Optimizacija meta sadržaja

  Meta elementi stranice nisu vidljivi posjetiteljima, ali su vrlo važni za dobar SEO svake web stranice. Oni se odnose uglavnom na meta opis stranice, što je kratak opis od jedne ili dvije rečenice koji se pojavljuje u rezultatima pretrage ispod naslova stranice. On mora biti kratak, jasan, te motivirati posjetitelje da kliknu na vašu stranicu. Osim meta opisa, ovdje također optimiziramo i meta elemente poput raznih prikaza i slika koje sadrže tekst, naglašavamo ključne riječi na najvidljivijim mjestima na stranici, te formatiramo ključne riječi kako bi ih tražilice što bolje prepoznale, te tako i rangirale.

 3. Link building

  Optimizacija internih linkova, odnosno linkova unutar vaše web stranice, na vašoj domeni, koji služe kao navigacija, vrlo je važan korak u našem procesu SEO optimizacije. Dodajemo ih ili optimiziramo kako bi bili što jasniji i kako bi se posjetitelji što lakše snalazili na stranici i došli do određenih informacija. Osim toga, uz našu uspješnu strategiju izgradnje vanjskih linkova koji utječu na rangiranje na stranici Google tražilice (Off page optimizaciju), vaša stranica bit će povezana s pouzdanim i autoritativnim web stranicama relevantnim za vaše poslovanje.

 4. Analiza ključnih riječi

  Analiza ključnih riječi provodi se pomoću najmodernijih i najučinkovitijih strategija tehnika i taktika. Naš stručni SEO tim provodi detaljno istraživanje i analizu ključnih riječi vezanih za vaše proizvode i usluge koje se potom trebaju implementirati u sadržaj vaše web stranice.

 5. Optimizacija strukture web-a

  U sklopu optimizacije strukture web stranice, uklanjamo dinamičan sadržaj stranice ili ga pretvaramo u statičan jer su istraživanja pokazala da dinamičan sadržaj negativno utječe na posjećenost i korisničko iskustvo. Osim toga dodajemo sitemap, tj. mapu vaše web stranice, uklanjamo objekte i dijelove stranice koje negativno utječu na njeno pozicioniranje, te popravljamo ili uklanjamo loše linkove.

 6. Optimizacija učinkovitosti

  Redovitim mjesečnim izvješćima posjećenosti stranice pratimo kvalitetu i uspješnost stranice, kao i stopu konverzije posjetitelja vaše web stranice u kupce, te je sukladno tome optimizirano i prilagođavamo.

 7. Optimizacija sadržaja

  Optimizacija sadržaja uključuje implementaciju upravo tih istraženih ključnih riječi u naslove na stranici te cijeli njen sadržaj. Uz to, u ovom koraku također se definiraju teme za razvoj i kreiranje sadržaja, te se radi na poboljšanju njegove kvalitete i razini informativnosti same web stranice.

 8. Usability (test preglednosti)

  Nakon izrade web stranice te optimizacije cijelog sadržaja i njene strukture, nezaobilazan korak jest test preglednosti web stranice za korisnike. Cilj vaše stranice i svog našeg rada je odlično korisničko iskustvo, pa se stoga testira brzina web stranice, te koliko je stranica funkcionalna, pregledna, kako će se svidjeti krajnjim korisnicima i je li lako doći do potrebnih informacija.

 9. Poslovni direktoriji i članci

  Prijavljujemo vašu web stranicu na internetske tražilice i poslovne direktorije vezane za vaša područja poslovanja i lokacije na kojima nudite usluge, te pišemo članke za razne relevantne web stranice kako bi izgradili linkove i povećali vašu online prisutnost.

SEO optimizacija Zagreb

Dobar i profesionalan pristup SEO optimizaciji bez sumnje će generirati veći promet na vašoj web stranici i pretvoriti veći broj posjetitelja stranice u kupce. SEO više nije nepoznanica niti samo jedan od načina marketinga i poboljšanja kvalitete stranice – on je postao najvažniji i najučinkovitiji način stvaranja web stranice koju će tražilice prepoznati kao kvalitetnu i visoko rangirati, te uz koji ćete ostvariti svoje poslovne ciljeve i ambicije.

Kako SEO optimizacija konkretno pomaže vašem poslovanju?

Povećan promet

Što ste više rangirani na tražilici, više ćete prometa akumulirati jer korisnici uglavnom najviše posjećuju prvih 10 rezultata na tražilici

Bolja vidljivost

Što više ključnih riječi imate za koje se stranica rangira na tražilici, bit ćete vidljiviji i češće se pojavljivati u rezultatima pretrage upravo za te riječi

Kredibilitet/povjerenje

Visoko rangirane web stranice imaju veći kredibilitet kod korisnika, klijenti im više vjeruju, te će se brže i lakše odlučiti na kupnju usluge ili proizvoda

Stvaranje branda

Ako se vaša stranica konstantno pojavljuje pri vrhu rezultata pretrage, vaš brand će postati prepoznatljiv i cijenjen. Dobro pozicioniran brend vam donosi povjerenje kupaca

Isplativ oblik marketinga

Oblik marketinga koji vas neprestano promovira i povećava vidljivost, te generira više kupaca od svih drugih načina oglašavanja jer ste s ovim načinom stalno prisutni

Ulaganje u budućnost

SEO optimizacija je proces kojim se planira i ostvaruje dugoročno uspješno poslovanje, a ne trenutačan uspjeh. Dobro optimizirana stranica radit će za vas i generirati promet

Veći povrat ulaganja

Uz SEO se rezultati mogu jako brzo vidjeti (pogotovo na HR tržištu), a naposljetku to će vam povećati brzinu povrata uloženih sredstava

Bolji u uvid u klijente

SEO optimizacijom možete dobiti demografske i lokacijske podatke o klijentima, kao i podatke o njihovim interesima i načinima pretraživanja sadržaja

Vaša konkurencija to radi

Ako želite biti u korak s konkurencijom, ili čak korak ispred, optimizirajte svoju stranicu jer oni su to zasigurno već učinili i u prednosti su

Bolje korisničko iskustvo i preglednost

Optimizirana stranica pruža bolje iskustvo korisnicima jer je pregledna, informativna i lagana za snalaženje

Web stranica nikada nije na godišnjem odmoru

Web stranica uvijek je otvorena i dostupna, nema prodajnih agenata, radnog vremena niti godišnjih odmora

Detaljna i točna analiza

SEO se vrlo jednostavno i točno može izmjeriti. Google analiza detaljno prikazuje promet na vašoj stranici te što točno korisnici pretražuju

Online pretraga je postala glavni izvor informacija

Korisnici usluge, proizvode i informacije sada prvenstveno traže na Internetu, na stranici Google-a ili neke druge tražilice

Pozitivna online reputacija

Aktivnim radom na optimizaciji stranice možete kontrolirati i povećavati svoju online reputaciju i vjerodostojnost vašim potencijalnim klijentima

Od lokalne do globalne prisutnosti

SEO optimizacijom možete doći do bilo koje ciljane publike na jeftin i učinkovit način – od lokalne, regionalne do međunarodne

Koji elementi su bitni Google-u kako bi prepoznao kvalitetu i relevantnost vaših web stranica?

Google koristi razne algoritme za prepoznavanje ključnih riječi stranica i određivanje važnosti vaše web stranice, a koji utječu na rangiranje stranice na tražilici. Ovo su neki od najvažnijih kriterija za rangiranje na stranici Googla koje svaka web stranica treba sadržavati:

Relevantnost

Stranica mora ima relevantan sadržaj koji će dati izravna pitanja na odgovore, odnosno sadržavati ključne riječi koje korisnici pretražuju.

Kvaliteta sadržaja

Pišite kvalitetan sadržaj namijenjen posjetiteljima, informativan i zanimljiv, a ne samo pretrpan ključnim riječima, te redovito objavljujte nov, koristan i interaktivan sadržaj.

Korisničko iskustvo

Najučinkovitija formula za postizanje boljeg korisničkog iskustva i za klijente koji se vraćaju jest jednostavna navigacija, lako pretraživanje stranice, te relevantni linkovi i dobar sadržaj.

Brzina web stranice

Tražilice sve bolje prepoznaju stranice koje se brzo učitavaju i bolje ih pozicioniraju. Brzina web stranice utječe na veći broj posjeta i bolje rangira na stranici Google-a.

Kompatibilnost s različitim uređajima

Dizajn i izrada web stranice trebaju uključivati responsive web dizajn. Stranica mora biti kompatibilna sa svim uređajima, od mobitela do računala, i s ekranima svih veličina.

Interni linkovi

Umetanje kvalitetnih linkova na informativne i autoritativne stranice, npr. u sklopu članaka i blog postova na vašoj stranici, poboljšat će vašu poziciju na Google-u.

Autoritativnost

Što više imate linkova na vašu stranicu na autoritativnim stranicama kojima korisnici i vaša industrija vjeruju, veća je mogućnost da će i vaša stranica postati autoritativna.

Meta opisi

Meta opis je kratak opis koji se pojavljuje ispod URL-a vaše stranice, ili članka kojeg ste objavili, a služi kako bi privukao što veći broj posjetitelja i klikova na vašu stranicu. 

Title tagovi

Title tagovi, odnosno naslovi, trebaju biti jasni, sažeti i sadržavati ključne riječi, kako bi ih tražilice prepoznale i označile u pretragama korisnika.

Schema markup

Schema markup je kod koji se dodaje web stranici kako bi izgledala privlačnije i bolje u rezultatima pretrage. On stvara informativniji opis koji se može sastojati od slika, ocjena korisnika, i raznih drugih kratkih i korisnih informacija

Pravilno označene slike (alt tagovi)

Važno je dodati alt tagove na svaku sliku, odnosno kratak i točan opis slike, jer Google prepoznaje tekst, a ne sliku.

Bezvremenski (evergreen) sadržaj

Bezvremenski, odnosno promišljen, koristan i vrijedan sadržaj s praktičnim savjetima dugoročno je puno važniji i značajniji za povećanje prometa i vidljivosti.

Nazivi domene

Naziv vaše domene treba biti jasan i jednostavan, bez previše ključnih riječi, kao i bez crtica između riječi. Također, ako vam je ime stranice bez prefiksa www, pobrinite se da korisnici budu preusmjereni na vašu stranicu i ako utipkaju taj prefiks.

Naslovi i URL-ovi

Koristite kratke, čiste i precizne URL-ove za adresu stranice i probajte ubaciti koju ključnu riječ (najviše tri do četiri), a naslovi neka budu kratki, pamtljivi, opisni i do 55 znakova.

Lokalni SEO

Google sve više nudi dobre rezultate na temelju lokacije korisnika, pa je važna stavka proširiti lokalnu prisutnost, a to se može postići prijavom na Google My Business i ažuriranjem kontakt podataka, radnog vremena, ocjena korisnika i slično.

Društvene mreže

Društvene mreže podižu vidljivost i pomažu širenju poslovanja, stoga budite prisutni na svim važnijim društvenim mrežama (gdje god se vaši klijenti nalaze) i komunicirajte s korisnicima.

SEO stručnjaci

Vama na usluzi!

Kala Presence je Vaš partner u rastu poslovanja. Pomogli smo velikom broju malih, srednjih i velikih kompanija da ostvare prednost na lokalnoj i nacionalnoj razini drastično im povećavajući vidljivost na Internetu.

 • SEO optimizacija

 • Optimizacija web stranice

 • SEO optimizacija cijena

 • SEO optimizacija web stranice

 • Google optimizacija

 • SEO cijena

 • SEO marketing cijena

 • Pozicioniranje na Google

 • SEO optimizacija sajta

 • Optimizacija web stranica

 • SEO Zagreb

 • SEO optimizacija Zagreb

 • Optimizacija za tražilice

 • SEO marketing cijena

 • Optimizacija sajta cijena

 • SEO Hrvatska

 • SEO optimizacija Google

 • SEO agencija Zagreb

 • SEO optimizacija za tražilice

 • Cijena SEO usluga

 • Search Engine Optimization Hrvatska

Pin It on Pinterest