DOMINIRAJTE ONLINE SVIJETOM

SEO kao ključ stabilnog rasta

Uz agenciju za digitalni marketing Kala Presence, Google može postati Vaš najbolji prijatelj i pomoći Vam postići iznimnu online vidljivost. A s online vidljivošću i izloženošću potencijalnim kupcima, dolaze rast i povećana prodaja Vaših usluga ili proizvoda. 

No ono što SEO optimizaciju web stranica čini specifičnom, ali i na jedinstven način povoljnom za Vaše poslovanje jest činjenica da SEO nije marketinška taktika koja donosi trenutačne rezultate – nego dugoročne. A svi znamo da u dugoročnim rezultatima leži ključ kontinuiranog rasta.

Dakle, glavna prednost ovog marketinškog kanala jest upravo njegov velik doseg i dugoročnost. Potrebno je samo malo strpljenja jer prvi rezultati i vidljivi rast dolaze za 3 do 6 mjeseci, a uz pravi SEO tim na Vašoj strani, traju godinama.  

Prema tome, ako imate velike planove za svoju tvrtku, a shvaćate da je za konkretne rezultate i rast potrebno malo više vremena, SEO optimizacija za tražilice je pravi odabir za Vas.

Ne vidim svoju web stranicu na Googleu kada pretražujem neke od svojih proizvoda i usluga.“

Promet na web stranici mi je jako slab, a čini mi se da imam dobru web stranicu.“

„Web mi je „zakopan“ negdje na trećoj, četvrtoj stranici rezultata pretraživanja na Google tražilici.“

Pozicije na Googleu počele su mi drastično opadati, a prekasno sam shvatila da mi je prijašnja agencija „zaradila“ kaznu od Googlea na web stranici zbog hrpe loših linkova.“

…poznati problemi?

KONTINUIRAN RAST UZ ISKUSAN TIM

Što Vam Kala Presence nudi?

Uz Kalu Presence dobivate iskusne SEO stručnjake koji su svoja znanja i tehnike ispolirali na međunarodnom tržištu, te koji znaju što „prolazi“ kod Googlea, a što ne. Naime, SEO optimizacija web stranica (search engine optimization) zahtijeva redovno praćenje industrije i neprestano prilagođavanje strategije promjenama na nacionalnom i globalnom tržištu, stoga je vrlo važno imati dobar SEO tim na svojoj strani. Mi smo u potpunosti posvećeni i upoznati sa svim ključnim aspektima koje SEO optimizacija web stranice podrazumijeva te će uz nas Vaša web stranica biti dobro optimizirana, a Vaše pozicije na tražilicama i promet web stranice kontinuirano visoki.

01

SEO stručnjaci koji idu ukorak s Googleom

Google uvodi manje promjene u svoje algoritme gotovo svaki dan, a godišnje bude nekoliko tisuća manjih ili većih promjena i ažuriranja. Kala tim pomno prati sve promjene te optimizira i prilagođava sve potrebne aspekte Vaše SEO strategije kako bi Vaša stranica uvijek bila dobro optimizirana, a Vaše pozicije na tražilicama visoke.

02

Samo legitimne SEO taktike, bez spama

Keyword stuffing sadržaja na web stranici, odnosno prekomjerno korištenje ključnih riječi, spamanje web stranice lošim, neprirodnim poveznicama i slične nelegitimne tehnike pri SEO optimizaciji Google će uvijek prepoznati i kazniti – a mi ih uvijek izbjegavati. Koristimo samo legitimne, provjerene i nepobitne SEO strategije koje dugoročno učvršćuju Vašu web stranicu na prvom mjestu, tj. pri vrhu rezultata internet tražilica.

03

Istančano oko za detalje

Kada je u pitanju SEO optimizacija web stranica za tražilice, detalji zapravo prestaju biti detalji. Jer čak i neke naizgled sitnije stavke mogu bitno utjecati na poziciju Vaše stranice u Google rezultatima. Naši SEO stručnjaci tako optimiziraju sve bitne tehničke i onpage elemente Vaše web stranice, te strateški rade na povećanju povezanosti Vaše web stranice s drugim pouzdanim stranicama.

04

Optimizacija računa na Google kartama

Račun na Google kartama vrlo je važan za povećanje vaše online vidljivosti u tzv. lokalnim pretragama, odnosno kada korisnici traže usluge ili proizvode na određenoj lokaciji. Uz nas će Vaš račun na Google kartama biti vrhunski optimiziran tako da Vas Google prepozna kao relevantnu tvrtku u Vašem gradu ili području i „pogura“ Vas na prvo mjesto rezultata pretrage.

VIŠE O SEO-u

Kako izvući najviše iz SEO Marketinga?

Prije nego što objasnimo kako SEO marketing može pomoći vašoj tvrtki i vašem poslovanju, idemo detaljnije objasniti što je to zapravo SEO.

Optimizacija web stranice za tražilice (ili Search Engine Optimization, skraćeno SEO) jedno je od pet najvažnijih područja digitalnog marketinga (ostala područja digitalnog marketinga uključuju PPC oglašavanje, društvene mreže, email marketing te content/copywriting).

Inače, sam SEO dijelimo na:

01

On-page SEO

Kao što samo ime kaže, ova tehnika zadužena je za aktivnosti na samoj web stranici, a u svrhu boljeg rangiranja na internetskim tražilicama. U on-page SEO možemo uvrstiti uređivanje meta opisa i naslova, pravilno strukturirane naslove (od H1 kao naslova preko H2 kao podnaslova, H3, H4, itd.), kreiranje ALT opisa za fotografije koje se nalaze na web stranici, pravilnu strukturu unutarnjeg linkanja te, kao najvažniji korak on-page SEO-a, kreiranje relevantnog i kvalitetnog sadržaja kreiranog po pravilima SEO copywritinga. Drugim riječima, cilj nije ubaciti ključne riječi pod svaku cijenu već osmisliti sadržaj prema unaprijed istraženim ključnim riječima.

02

Off-page SEO

Dok je on-page SEO posvećen tehnikama na samoj stranici, off-page SEO podrazumijeva određene tehnike izvan same stranice, također u svrhu boljeg rangiranja. Te tehnike su, uglavnom, posvećene pronalaženju adekvatnih backlinkova (vanjskih poveznica) s relevantnih web stranica koje imaju visok DA (domain authority) te se smatraju autoritetima u toj niši. Nekoliko je tehnika kako se pronalaze backlinkovi, no uglavnom svaki korak podrazumijeva istraživanje konkurencije, njihov status s backlinkovima i relevantnost tih istih backlinkova. Nakon toga, pristupa se građenju linkova (link building), a linkovi se, uglavnom, dobivaju kroz plaćanje istih. Ovisno o jačini web stranice s koje želite link, ovisi i cijena samog backlinka.

03

Technical SEO

Technical  SEO, tj. tehnički SEO, povezan je s aktivnostima koje poduzimate na svojoj web stranici, a koje su povezane s tehničkim dijelom te su fokusirane na ubrzanje same web stranice, što je jedan od bitnih čimbenika za kvalitetno rangiranje na prvoj stranici tražilice. Uz ubrzanje web stranice, tehnički dio SEO-a bavi se i drugim tehničkim aspektima, poput robots.txt datoteka, canonical tagova, strukture URL-ova, XML sitemapa, i drugih tehničkih elemenata koji utječu na rangiranje.

Tehnički dio SEO-a je ponekad teško pojasniti jer je riječ o više aktivnosti koje se kontinuirano događaju i uglavnom nisu vidljive prosječnom korisniku koji pretražuje web, ali zapravo su ključni korak koji se treba kontinuirano raditi kako bi se dosegnuo vrh tražilice.

04

Local SEO

Lokalni SEO je fokusiran na aktivnosti koje pomažu pri optimizaciji za jedno usko geografsko područje, uglavnom neki grad ili dio grada. Kao najreprezentativniji primjer lokalne optimizacije možemo istaknuti GMB (Google My Business) listing koji je integriran u Google Maps.

Tvrtka koja ima pravilno optimiziranu GMB profil te na njoj radi kontinuirano (objavljuje postove, fotografije, prikuplja i odgovara na recenzije, odgovara na Q&A sekciju, itd.), ima velike šanse da zauzme jedno od prva tri mjesta na GMB listi te se tako ustoliči kao autoritet za svoju nišu, tj. područje djelovanja.

Sad kad smo detaljnije objasnili tehnike od kojih se sastoji SEO, evo i odgovora na pitanje kako izvući najviše iz SEO marketinga te kako ova vrsta marketinga može pomoći vašoj tvrtki i vašem poslovanju.

Što se tiče odgovara na pitanje kako izvući maksimum iz SEO marketinga, sa sigurnošću možemo utvrditi da samo implementiranjem svih četiriju tehnika SEO daje rezultate. Polovične SEO akcije, tj. fokusiranje samo na jednu ili dvije tehnike SEO-a neće donijeti uspjeh.

Ako se pak pitate kako SEO marketing može pomoći vašoj tvrtki i poslovanju, odgovor se krije u dugoročnosti. Naime, kao što smo već naglasili, SEO iziskuje vrijeme, kao i kontinuitet kako bi dao vidljive rezultate. Kad krene davati rezultate, za što se, u prosjeku, treba čekati od tri do šest mjeseci, i ako se pravilno nastavi voditi, SEO će postati jedan od glavnih izvora prihoda za vašu tvrtku budući da ćete biti rangirani na prva mjesta na tražilici za sve relevantne upite i ključne riječi povezane s vašim poslovanjem te će upiti dolaziti organskim putem na temelju pretraživanja korisnika.

Koje sve SEO usluge Kala Presence može ponuditi?

Kala Presence, digitalna agencija specijalizirana za SEO optimizaciju, pruža cjelokupnu optimizaciju koja uključuje sva četiri područja SEO-a. Naše usluge ukomponirane su u sveukupan proces SEO optimizacije koji uključuje analizu web stranice, istraživanje tržišta i ključnih riječi, izrade plana kampanje SEO optimizacije web stranice, on-page, off-page, local i technical tehnike (s posebnim fokusom na content marketing koji je backbone on-page SEO optimizacije), te detaljni izvještaji u kojima informiramo klijenta o SEO strategiji koju provodimo i uspješnosti iste.

Kroz višegodišnje iskustvo i praksu uvidjeli smo koji su to najvažniji zahtjevi prilikom kreiranja SEO strategije te se već godinama držimo okušanog pristupa koji našim klijentima donosi dugoročne i plodonosne rezultate.

SEO optimizacija je kompleksan proces te iziskuje stalno prilagođavanje, pogotovo zato što internetske tražilice mijenjaju svoje algoritme i razvijaju nove metode za pozicioniranje gotovo na dnevnoj bazi. Zbog toga je bitna kontinuirana edukacija iz područja SEO-a, istraživanje te praćenje trendova iz područja digitalnog marketinga, što naši SEO stručnjaci i rade, budući da žele opravdati svoju stručnost i znanje.

Upravo zato, naša SEO agencija posvećuje potpunu pažnju SEO optimizaciji svakog pojedinog klijenta, a naši SEO stručnjaci izrađuju i prilagođavaju strategije u skladu s promjenjivim tržištem, uz prilagodbu svakom tržištu/klijentu ovisno o konkurenciji te njihovom trenutnom rankingu, a sve u cilju kako bismo im omogućili veću online vidljivost i visoku poziciju na internetskim tražilicama.

Cijena SEO optimizacije

Što se tiče same cijene SEO optimizacije, ne postoji točno određena cijena koju možemo istaknuti budući da cijena SEO usluge ovisi o nekoliko bitnih čimbenika, između ostalog, konkurencije s kojom se natječete i ciljeva koje želite postići sa SEO optimizacijom.

Pa tako, recimo, ako je vaša web stranica i poslovanje dio neke konkurentne niše te ju želite optimizirati, logično je da će cijena SEO usluga biti puno viša nego ako ste u nekom području djelovanja u kojem konkurencija nije jaka niti ulaže u SEO.

Isto tako, na cijenu SEO-a utječe i veličina samog projekta te kompleksnost istoga. Tako da odgovor na pitanje oko cijene SEO-a uistinu varira i nije za svakog klijenta ista.

Zainteresirani ste za SEO optimizaciju prilagođenu vašem poslovanju i želite saznati više o cijenama? Slobodno nas kontaktirajte i pošaljite upit.

DUGOROČNO ULAGANJE, DUGOTRAJNI REZULTATI

Kako naša usluga SEO optimizacije može pomoći Vašem poslovanju?

SEO optimizacija web stranice za određenu ključnu riječ ili ključne riječi povezane s Vašom uslugom omogućuje Vam da budete pred svojim kupcima onda kada je to najvažnije – kada Vas guglaju. Drugim riječima, kada korisnici u Google upišu tu određenu ključnu riječ ili frazu, mi ćemo se pobrinuti da im se Vaša web stranica pojavi na prvom mjestu ili pri samom vrhu u rezultatima pretraživanja.

Uz SEO optimizaciju web stranica za tražilice, veličina Vaše tvrtke u odnosu na konkurente više nije odlučujući faktor za uspjeh. Naime, SEO optimizacija web stranica pruža jednake mogućnosti svim tvrtkama pa tako uz nju na Google tražilici čak i male tvrtke mogu konkurirati onim najvećima. Jer naposljetku, ono što je važno i što će odigrati važnu ulogu o tom procesu jesu strategije, znanje i iskustvo Vaših SEO stručnjaka.

Kada nešto guglamo, gotovo svi pregledavamo samo prvih 10 rezultata na Google tražilici. I Vi to zasigurno radite, kao i Vaši potencijalni kupci. Uz naše inovativne SEO strategije i korištenje naprednih alata kao što je Google Analytics, pobrinut ćemo se da Vaša tvrtka uvijek bude među tim prvim rezultatima pretraživanja, i to za sve relevantne ključne riječi koje korisnici pretražuju. Tako će Vaša web stranica uvijek biti pred potencijalnim kupcima, promet će Vam svakodnevno rasti, a s njime i prodaja.

Jedna od najvećih prednosti SEO optimizacije jest činjenica da ona donosi dugoročne rezultate. Jednom kada Vaša web stranica dosegne prvo mjesto u rezultatima pretraživanja, ili bude barem među prvih pet rezultata na prvoj stranici web tražilice, početna cijena SEO optimizacije isplatit će se kroz kontinuirano veći broj posjetitelja na web stranici, odnosno povećan broj novih klijenata i kupnji.

Suradnju smo započeli smo ubrzo nakon otvaranja klinike. Nakon nekoliko mjeseci - otprilike u vrijeme kada nam je rečeno da možemo očekivati prve rezultate, broj pacijenata počeo se brzo povećavati i od tada raste. Za većinu naših usluga pozicionirani smo na samom vrhu rezultata pretraga ili blizu vrha.

Neven Lončar direktor Poliklinike Kvaternik
Planirajte dugoročno, rastite kontinuirano i postanite sveprisutni na Google tražilici. Uz Kalu Presence to možete. Kontaktirajte nas i započnimo Vaše SEO putovanje ka vrhu!

Naš proces SEO optimizacije

Kompletna SEO analiza web stranice

Sorry, your browser does not support inline SVG. Sorry, your browser does not support inline SVG.

1/11

SEO agencija koja isporučuje rezultate

Na tržištu je puno agencija koje se bave digitalnim marketingom, a samim time i mnogo SEO agencija te je najveći izazov pronaći agenciju za koju možete očekivati da će isporučiti rezultate i pomoći vam optimizirati vašu web stranicu. Stoga, ako vam je potrebna SEO optimizacija te ste u potrazi za agencijom iza koje stoje djela, a ne isprazne riječi, javite se digitalnoj agenciji Kali Presence. U SEO svijetu smo od 2016. godine te smo već godinama prva pomisao za mnoge tvrtke kojima je potrebna SEO optimizacija.

Naši mnogobrojni klijenti i veliki broj uspješno završenih SEO projekata naša su najbolja referenca. Znanje SEO-a stječemo na svim relevantnim platformama, a kroz iskustvo brusimo naš proces SEO optimizacije do savršenstva.

Dakle, da zaključimo, ako ste u potrazi za SEO agencijom koja isporučuje vidljive i mjerljive SEO rezultate, javite nam se i dogovorit ćemo inicijalni sastanak na kojem ćemo porazgovarati o Vašim ciljevima te ocijeniti možemo li surađivati.

Hvala svim našim klijentima

Izazovni projekti obično su najzabavniji.

Naš je tim fleksibilan za rad u nizu tehnologija koje odgovaraju vašim poslovnim zahtjevima. Stručni smo u više područja, te ćemo se lako prilagoditi Vašim potrebama.

Digitalna marketing agencija, polkinka dr toric, logo za Google oglase i content marketing.
Biraj elegantan HR logo na crnoj pozadini za svoju digitalnu marketinšku agenciju specijaliziranu za Facebook oglase i content marketing.
Logo za pollikinka kavaternik, digitalnu marketinšku agenciju specijaliziranu za SEO i content marketing.
Logo krovnog pokrivača južne obale za agenciju za digitalni marketing.
Oryx rent a car logo za SEO i sadržajni marketing.
Logotip optimiziran za SEO za Roof Mentore osmišljen je kako bi privukao pozornost i angažirao potencijalne kupce na platformama društvenih medija poput Facebooka putem strateškog marketinga sadržaja.
Logotip za sjenila na crnoj pozadini, optimiziran za SEO.