kalapresence.hr Monogram

Infografike u Digitalnom Marketingu

Vrijeme čitanja: 3 minute
Žarulja s poslovnim dijagramima za sadržajni marketing.

Infografike su jedan od najviše korištenih vizualnih sadržaja ovih dana. Infografike dobivaju na važnosti u digitalnom marketingu kada su ljudi počeli tražiti drugi način da prezentiraju veće količine teksta, a upravo ovakva kombinacija teksta i vizualnog sadržaja se pokazala kao pun pogodak.

Upravo zbog toga, Internet oglašivači i digital marketing stručnjaci maksimalno koriste njihov potencijal kako u vlastitom oglašavanju tako i u svrhe oglašavanja klijenata.

Kada govorimo o marketingu na World Wide Webu, upotreba infografika je rastući trend koji mijenja način na koji dijelimo i organiziramo informacije na Internetu. Infografike su učinkovit način prikazivanja slika, teksta i dizajna u obliku jedne forme koja je namijenjena dijeljenju na svim Internetskim platformama.

Ako se odlučite za infografiku, svakako trebate uposliti cijelu svoju kreativnost kako bi sve imalo smisla i kako bi dobili očekivani učinak jer postoji velika razlika između osnovnih i naprednih vještina, a vjerujte, Internet publika je jako zahtjevna.

Ako ste još uvijek u nedoumici trebate li koristiti infografike u svom poslovanju ili ne, dopustite da vam nabrojimo 7 glavnih razloga zašto ih trebate, te koje strategije agencija za digitalni marketing koristi u svakom poslovanju:

Pomažu u povećanju vašeg SEO-a

Ako uzmemo u obzir sve dolje navedene stavke, jasno vam je kako infografike mogu unaprijediti vaš SEO, odnosno cijeli digitalni marketing.

Lakše privlače pažnju čitatelja

Infografike izgledaju puno bolje od tekstualnih poruka, izgledaju bolje od “običnih” slika te nemaju zvuk da se morate skoncentrirati na slušanje, i upravo zbog toga su fantastičan spoj svega što zanima čitatelje

Imaju veliki potencijal da postanu “viralne”

Zbog svoje privlačnosti i čitljivosti, postoji puno veća mogućnost da će upravo tu infografiku zavoljeti i podijeliti veliki broj ljudi. U svakom slučaju veće su mogućnosti nego kada se radi o običnom tekstu

Prikazuju vašu kreativnost

Ovim putem možete svojoj ciljanoj publici (a i široj javnosti) pokazati koliko ste kreativni, odnosno kako ste spremni i spretni u izgradnji odličnih vizualnih rješenja

Možete se bolje izraziti nego samo slikom ili samo tekstom

Pisanje samih tekstova, članaka ili blog postova zahtjeva vremena i teško je izraziti se na adekvatan način. No kombiniranjem slike i teksta u vidu infografike možete puno bolje i jednostavnije prikazati svoje razmišljanje i usmjeriti pažnju čitatelja na ono što je bitno

Poboljšavaju posjećenost vaše web stranice

Kvalitetna infografika će svakako privući čitatelje da posjete vašu web stranicu te samim time povećati “traffic” (promet), a svjesni ste što znači više posjetitelja koji pregledavaju vašu stranicu – više potencijalnih kupaca/korisnika, naravno.

Povećavaju raznolikost sadržaja na vašoj web stranici

U modernom svijetu, a osobito na Internetu, jako je bitna raznolikost. Jednak, sterilan i gotovo identičan sadržaj (content) jednostavno će brzo dosaditi čitateljima. Kombinacija “običnih” tekstova, videa, infografika i slika je pun pogodak koji će privući, a još važnije, i zadržati korisnike na vašoj stranici.

Pogledajte primjere kvalitetnih infografika:

 

O autorima

Mi smo digitalna agencija koju pokreće tim mladih, ali iskusnih stručnjaka. Zajedno smo rasli, širili se, gradili i nadograđivali svoje usluge, usavršavali se i, za svoje klijente – dominirali. Dominacija je riječ koja se provlači kroz cijelo naše poslovanje i kroz rad kojeg obavljamo za klijente, a na kraju krajeva, dominacija je ono što obećavamo i sebi i njima. Ali za nas to nije samo obična riječ, nešto što govorimo da zvučimo opasno. U Kali Presence je to poput lajtmotiva koji nam je u isto vrijeme pokretač i motivator, ali i krajnji cilj svakog projekta.

Naši radovi.  Istražite kolekciju projekata u kojima smo pomogli našim klijentima da postignu željene rezultate.

Pretplatite se na Newsletter.

Budite u toku s novostima.