Studija slučaja

Uspješni rezultati Performance Max kampanja

Grafika s ikonama koje predstavljaju Google, YouTube, Gmail i druge platforme koje okružuju središnji logotip "Performance Max". Tekst glasi "Pretvaranje strategije u uspješne rezultate kampanje" uz logo Kala Presence.

U dinamičnom i promjenjivom okruženju digitalnog marketinga, sposobnost prilagodbe i inovacije ključni su za postizanje vrhunskih rezultata. Google neprestano mijenja vrste i karakteristike Google Ads kampanja, zahtijevajući od nas konstantno prilagođavanje i usvajanje novih strategija.

No, upravo te promjene su ono što nas pokreće i motivira. Naš tim Kale Presence uživa u izazovima koje donose novi alati i tehnike, jer nam omogućuju da stalno unaprjeđujemo svoje vještine i pružamo još bolju uslugu svojim klijentima.

Izazov

Naši klijenti dolaze iz najkonkurentnijih industrija i tržišta, gdje je od neizmjerne važnosti istaknuti se među brojnim konkurentima. Nepredvidivo Google okruženje, sve jača konkurencija i ograničeni budžeti predstavljaju značajne izazove u kreiranju uspješnih kampanja. Bilo da se radi o e-commerce klijentima ili onima koji nude skupe usluge, potrebna je strateška domišljatost i preciznost u optimizaciji kampanja kako bismo maksimalno iskoristili svaki potrošeni euro.

Rješenje

Kako bismo odgovorili na ove izazove, okrenuli smo se Googleovoj Performance Max kampanji. Ova vrsta kampanje koristi napredno strojno učenje za optimizaciju performansi na svim Googleovim platformama. Performance Max integrira različite formate oglasa i opcije ciljanja publike. Upravo to ga izdvaja iz mase i čini ga svestranim alatom koji se može prilagoditi jedinstvenim potrebama svakog klijenta.

Implementacijom Performance Max kampanja, naš cilj je bio smanjiti visoku cijenu po akviziciji (CPA) za klijente koji nude skuplje usluge i postići značajan povrat ulaganja u oglase (ROAS).

Kako smo to napravili?

Za svakog klijenta pažljivo smo kreirali sveobuhvatne strategije koje su uključivale:

Na temelju istraživanja ciljane publike i kreiranja ‘buyer persona’, prilagodili smo naše strategije targetiranja kako bismo osigurali da naše poruke učinkovito dopru do ciljanih skupina.

E-commerce klijenti

Za naše e-commerce klijente, glavni cilj je bio povećati broj kupnji i maksimizirati povrat ulaganja u oglašavanje (ROAS). Kako bismo to postigli, fokusirali smo se na kreiranje vizualno atraktivnih oglasa koji ističu ključne prednosti proizvoda.

Kreirali smo high-conversion vizuale proizvoda koje prikazuju te proizvode u najboljem svjetlu, kao i promotivne videozapise koji privlače pažnju gledatelja i potiču ih na akciju. Naši tekstovi za oglase pisani su precizno s ciljem kako bi potaknuli korisnike na kupnju. Ovdje smo poseban naglasak stavili na posebne ponude, popuste i jedinstvene značajke proizvoda.

Targeting smo detaljno razradili kako bismo dosegnuli točno ciljane segmente publike. Za to smo koristili demografske podatke, interese i ponašanje korisnika kako bismo identificirali koji su nam potencijalni kupci koji bi najvjerojatnije bili zainteresirani za proizvode naših klijenata.

Ovaj pristup omogućio nam je da precizno dosegnemo ciljanu publiku i maksimiziramo učinak naših kampanja.

Klijenti koji nude usluge

Za klijente koji nude usluge, cilj je bio generirati što veći broj kvalitetnih potencijalnih klijenata. Ovaj zadatak zahtijevao je specifične strategije prilagođene svakoj usluzi kako bi se povećala vjerojatnost konverzije.

Kreirali smo informativne videozapise koji detaljno objašnjavaju usluge koje klijenti nude. Pritom smo istaknuli njihove prednosti i jedinstvene značajke. Naši tekstovi oglasa bili su fokusirani na pozive na akciju (CTA) koji potiču korisnike da se obrate našim klijentima za dodatne informacije ili rezervaciju termina za neku od usluga.

Targeting za klijente koji nude usluge bio je usmjeren na prilagođene segmente publike, odnosno za one koji su najvjerojatnije zainteresirani za ponuđene usluge. Za navedeno, koristili smo podatke o ponašanju, interesima i demografske podatke kako bismo identificirali osobe koje su najvjerojatnije u potrazi za tim specifičnim uslugama.

Rezultati

Svaki aspekt naših Performance Max kampanja bio je usklađen s krajnjim ciljevima klijenta—bilo da se radi o povećanju prodaje za e-commerce ili povećanju broja potencijalnih klijenata za pružatelje usluga. Ovaj ciljani pristup osigurao je maksimalnu učinkovitost i djelotvornost.

Rezultati naših Performance Max kampanja bili su izvanredni.

E-commerce klijenti

Rezultati

155 prodaja u jednom mjesecu.

ROAS

9.26

Utjecaj

Značajno povećanje prihoda i poboljšanje tržišne pozicije klijenta.

Snimka zaslona nadzorne ploče za analitiku performansi koja prikazuje uspješne rezultate: Kupnja/Prodaja po 155,00, Konv. vrijednost/cijena na 9,26, stvarni ROAS na 926,34%, a cijena/konv. po cijeni od 14,88 €, s linijskim grafikonom ispod, naglašava učinkovitost naše kampanje Performance Max.

Za e-commerce klijente, postigli smo 155 prodaja u samo jednom mjesecu, s povratom ulaganja (ROAS) od 9.26. To znači da je za svaki potrošeni euro ostvaren prihod od 9.26 eura. Ovi rezultati su značajno povećali prihod našeg klijenta i poboljšali njegovu tržišnu poziciju, osiguravajući mu prednost nad konkurencijom.

Za klijente koji nude usluge

Rezultati

133 potencijalna klijenta u dva mjeseca.

CPA

7.17 eura po potencijalnom klijentu (per lead).

Utjecaj

Povećanje baze klijenata i poboljšanje kvalitete potencijalnih klijenata, što je potaknulo rast poslovanja.

Statistički grafikon Google Adsa za kampanju za maksimalnu izvedbu prikazuje 133 konverzije, cijenu po konverziji od 7,17 €, 8,16 tisuća klikova i prosječnu cijenu po kliku od 0,12 € od 1. ožujka do 30. travnja 2024. Ovi uspješni rezultati ističu učinkovitost kampanje .

Za klijente koji nude usluge, generirali smo 133 potencijalna klijenta u samo dva mjeseca, s cijenom po akviziciji (CPA) od 7.17 eura po potencijalnom klijentu. Ovi rezultati su značajno povećali bazu klijenata i poboljšali kvalitetu potencijalnih klijenata, potičući daljnji rast poslovanja.

Zaključak

Uspjeh naših Performance Max kampanja još jednom naglašava važnost brze i efektivne prilagodbe u svijetu inovacija digitalnog marketinga. Unatoč ograničenim budžetima i jakoj konkurenciji, naš strateški pristup i spremnost na prilagodbu i promjene doveli su do odličnih rezultata za naše klijente. Digitalni marketing grana je koja zahtijeva spremnost na učenje i usavršavanje.

Kala Presence tim uvijek je spreman prihvatiti svaki izazov i pružiti najbolje moguće rezultate. Uz naš tim stručnjaka, uvijek ćete biti korak ispred konkurencije. Stoga, želite li stajati rame uz rame najboljima, javite nam se.

Planirajte dugoročno, rastite kontinuirano i postanite sveprisutni na Google tražilici. Uz Kalu Presence to možete. Kontaktirajte nas i započnimo Vaše SEO putovanje ka vrhu!