Studija slučaja

SEO se uvijek isplati: Kako smo našem klijentu ostvarili rekordan profit putem SEO-a u 2023.

O Klijentu

Fortified Roofing, ugledna je tvrtka koja se bavi krovopokrivačkim radovima na području New Jerseya, a već dugi niz godina uspješno surađuje s našom agencijom u području SEO optimizacije. Ove godine, dodatnim ulaganjima i intenziviranjem SEO strategije, postigli smo značajno povećanje profita.

Naša suradnja s Fortified Roofingom započela je s ciljem poboljšanja njihove online prisutnosti i poslovnih rezultata. Tijekom godina suradnje, uspješno smo implementirali različite SEO taktike, što je rezultiralo stabilnim rastom i jačanjem njihove online pozicije. Rast koji smo ostvarili za klijenta tijekom 2023. godine pročitajte u nastavku.

Izazov

Unatoč i dosada dobrim rezultatima, za svoje klijente uvijek radimo korak više i svaki ostvareni cilj motivacija je za podizanje ljestvice. Tako smo tijekom 2023. godine odlučili dodatno pojačati naše SEO napore. Fokusirali smo se na naprednu analizu ključnih riječi, lokalnu SEO optimizaciju posebno prilagođenu tržištu New Jerseya te poboljšanje korisničkog iskustva na web stranici. Jedan od izazova bilo je i povećanje kvalitetnih backlinkova.

Rješenje

Iako je poznato kako je Roofing industrija jedna od izazovnijih za brojne marketinške agencije, Kalin je tim uz godine specijaliziranja, iskustva i edukacija došao do sljedećih rezultata.

Povećanje profita

Konstantnom SEO optimizacijom i velikim trudom naših SEO stručnjaka uspjeli smo povećati profitabilnost Fortified Roofinga. Dok je u 2022. godini prihod iznosio $794,836, u 2023., odlično razrađena SEO strategija rezultirala je povećanjem prihoda koji je iznosio $837,240.

Tablica s nizom različitih brojeva.

Povećanje kvalitetnih leadova

Leadovi su ključna metrika za krovopokrivačku industriju, a doći do kvalitetnih leadova san je svake agencije i klijenta. Naša SEO optimizacija direktno je dovela čak 37% kvalitetnih leadova što pokazuje koliku ulogu SEO ima u privlačenju ciljane publike.
Tortni grafikon koji prikazuje ukupnu izvedbu evy snimke za 2020.

Poboljšana vidljivost na SERP-u i Google Mapsu

Posljednje, ali ne manje bitno, naša je SEO optimizacija dovela do bolje pozicije na SERP-u i poboljšane vidljivosti na Google Mapsu. Rezultat su veća vidljivost i prepoznatljivost Fortified Roofinga u lokalnoj zajednici New Jerseya.

Zaključak

Ovogodišnje intenziviranje SEO strategije za Fortified Roofing dokazalo je važnost stalnog usavršavanja, prilagođavanja te ulaganja u dugoročnu SEO strategiju. Uspjeh koji smo postigli nije samo rezultat našeg truda, već i dugogodišnje suradnje koja nam je omogućila duboko razumijevanje potreba klijenta i tržišta. SEO zahtijeva strpljenje i vrijeme te ne možete očekivati rezultate preko noći, ali dugoročno kvalitetan i strateški isplaniran SEO se uvijek isplati.

Ako se i sami želite uvjeriti u SEO isplativost, javite se Kali Presence, vodećoj digitalnoj marketing agenciji. Uz našu stručnost i vodstvo lako ćete doći do postavljenih ciljeva. Dominirajmo zajedno!

Planirajte dugoročno, rastite kontinuirano i postanite sveprisutni na Google tražilici. Uz Kalu Presence to možete. Kontaktirajte nas i započnimo Vaše SEO putovanje ka vrhu!